Kies de juiste kleur en design

Veel mensen hebben moeite met het combineren van kleuren in hun kleding. Ze kiezen standaard de algemene kleuren of kopen juist alles in dezelfde kleur waardoor je een saai effect krijgt. Kleuren combineren is helemaal niet zo moeilijk! Je hebt op het internet zelfs tools die je hierbij kunnen helpen!

Kleurvolle nieuwe mode

De nieuwe mode kent een heleboel diversiteit in kleuren. Ondanks de combinaties met donkerblauw, grijs, wit, bruin en zwart nog steeds veelvuldig gekozen worden zie je ook vrolijke kleuren de markt toetreden. Maak hier handig gebruik van tijdens het uitkiezen van de juiste kleur overhemd want kleur kan een bepaald effect teweeg brengen! Lees meer over kleureffect: Klik hier!

Complementerende, contrasterende of dezelfde kleuren

Nog te vaak zien we mannen in het straatbeeld die de match tussen bijvoorbeeld hun overhemd en bijpassende stropdas net niet helemaal juist hebben geïnterpreteerd. Bij het uitkiezen van je stropdas is het makkelijkste om contrasterende kleuren bij elkaar te dragen. Complimenterende kleuren bij elkaar dragen is vaak een risico omdat deze kleurencombinatie heel erg opvalt. Hou wat betreft kleur in ieder geval in de gaten dat je stropdas altijd donkerder moet zijn dan het overhemd dat je draagt.

Design en patroontjes

Als je bijvoorbeeld een overhemd een patroontje wilt dragen kies dan een stropdas zonder patroon. Wil je toch graag een stropdas met patroon, kies dan een groter of een kleiner patroon dan wat in je overhemd voorkomt. Je kunt ook kiezen voor een heel ander soort patroon. Toch blijft het combineren van patronen met patronen erg moeilijk. Speel op save en neem of een effe overhemd of een effe stropdas! Dit geld natuurlijk niet alleen voor een overhemd en stropdas maar ook voor andere kledingcombinaties.