De pasvorm die bij jou past

Niet ieder lichaam is hetzelfde, en maar goed ook want anders zou de mensheid wel erg saai zijn! Maar juist omdat niet iedereen hetzelfde is dient ook de kleding die we dragen een verschillende pasvorm te hebben. Vandaag de dag is er voor iedere pasvorm wel de juiste kleding te vinden. In dit artikel wil ik je op weg helpen met het bepalen van jouw pasvorm. Ik neem als voorbeeld het kledingstuk “overhemd”, maar je zou de tips en adviezen natuurlijk op ieder ander kledingstuk ook kunnen toepassen.

Regular fit of Custom fit

Deze pasvormen zijn de meest traditionele stijlen. Dit zijn rechte pasvormen. De overhemden hebben ongeveer evenveel stof rond de borst als de buik en zitten daarom comfortabel en ruim. Ondanks Regular fit of ook wel Custom fit genoemd een populaire pasvorm is zien sommige mannen deze hemden als minder modieus. Dit is ook afhankelijk van het merk en de kwaliteit overhemd. Enkele fabrikanten gebruiken de term regular fit ook voor overhemden die toch licht getailleerd zijn, dus let goed op bij het aanschaffen van een overhemd of dit niet het geval is als je een rechte pasvorm zoekt.

Getailleerde pasvormen

Een getailleerd overhemd heeft de voorkeur bij veel mannen. Omdat deze hemden strakker rond het lichaam zitten, benadrukken ze de borstspieren en zie je er slanker uit. Getailleerde overhemden heb je in meerdere gradaties:

Licht getailleerde pasvormen: Modern fit, Tailored fit en Fitted

Deze pasvorm is zeer geschikt voor mannen met een iets zwaardere lichaamsbouw omdat het niet te strak zal spannen rondom de buik maar wel de borst accentueert. Als je een slanke of zelfs magere lichaamsbouw hebt zorg er dan voor dat je een licht getailleerde pasvorm zeker niet te groot koopt! Dit zal een parachute effect teweeg brengen. Kies liever voor een sterk getailleerde pasvorm.

Sterk getailleerde pasvormen: Slim fit en Super slim fit

Deze pasvorm is zeer geschikt voor mannen met een slank en goed getraind lichaam. Onder de jonge mannen is dit overhemd zeer populair! Het overhemd geeft een dynamische look. Ook bij deze pasvorm geld koop de maat niet te groot maar ook zeker niet te klein!

Maat bepalen

Om de juiste maat te bepalen kun je gebruik maken van de maattabel op Mouwlengte7. Hierdoor weet je zeker dat je het overhemd aanschaft dat bij jouw lichaamsbouw past! Er is tegenwoordig voor ieder lichaam een perfect overhemd te koop, ook als je heel lang bent!