Dameskleding met panterprint: wat is het verschil met tijgerprint?

Veel mensen halen panterprint en tijgerprint door elkaar. Als ze het over panterprint hebben, verwijzen ze onbewust naar tijgerprint en andersom. Dit is helemaal niet erg, maar als je dameskleding met panterprint wil kopen is het toch wel goed om te weten hoe deze print er precies uit ziet. Én wat het verschil is tussen de panterprint en de tijgerprint. Meer hierover, lees je op deze pagina.

Panterprint

Dameskleding met panterprint heeft dezelfde print als je op de vacht van een panter vindt. Dit is een opvallend printje met de kleuren beige, lichtbruin en donkerbruin. De vacht van een panter heeft geen strepen, maar stippen in diverse afmetingen. Panterprint is dan ook een print met stippen.

Panterprint is op dit moment helemaal ‘hot’. Je ziet dan ook steeds meer panterprint kleding. Denk hierbij aan blouses en shirts, maar ook aan jurken, rokken, broeken en jassen. Wil je deze print wat minder opvallend dragen, dan kun je er ook voor kiezen accessoires met panterprint te kopen.

Tijgerprint

Dameskleding met tijgerprint heeft dezelfde print als je op de vacht van een tijger vindt. Ook dit is een opvallend printje, maar dan niet met stippen. Tijgers hebben namelijk strepen in hun vacht. Tijgerprint is dan ook een print met strepen.

Tijgerprint zie je beduidend minder in modetijdschriften, op televisie en op straat. Dit komt simpelweg omdat panterprint populairder is en er daarom meer kledingstukken met panterprint worden gemaakt. Er zijn wel wat kledingstukken met tijgerprint, maar deze print is niet zo populair als de print van een panter.

Het verschil

Het belangrijkste verschil tussen dameskleding met panterprint en dameskleding met tijgerprint, is dat panterprint stippen bevat. Tijgerprint heeft geen stippen, maar strepen. Beide prints zien we terug op de vacht van een katachtige, maar toch zien de prints er heel anders uit.